Hlavné jedlo: Na pečených kvetoch

Hlavné jedlo: Na pečených kvetoch

Panenka s maslovou omáčkou, pečený karfiol a pohánka.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

bravčová panenka

karfiol

pohánka

vajcia

maslo

olej

ocot

soľ

čierne korenie

sójová omáčka

jablčný ocot

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Do rozpáleného oleja vhodíme pohánku a počkáme, kým vypraská a vypláva na povrch. Následne ju cez sitko scedíme od oleja a posolíme. Na olej položíme osolenú a okorenenú panenku, ktorú krátko opečieme z každej strany. Následne hodíme do pekáča. Na panvici opečieme surový karfiol, posolíme, pokoreníme a pridáme do pekáča k panenke. Dáme spolu piecť. Predvarené zemiaky prerežeme na polovicu a každú polku rukou jemne rozpučíme. Opečieme na panvici a osolíme.

Pena z prepáleného masla: Do mixéra dáme 3 vajíčka, 130 g žĺtka, sójovú omáčku, jablčný ocot, vývar a prepálené maslo. Naplníme do šľahačkovej fľaše. Do misky uložíme zemiaky, karfiol, nastriekame penu z masla a posypeme pohánkovom pop cornom.