Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Kačacie stehná
1 červená kapusta
Olej
Cukor
Soľ
Cibuľka
Drvená rasca
Bobkový list
1 dl octu
Postup:
Kačacie stehná poriadne nasolíme, dáme na plech, podlejeme vodou a dáme do trúby piecť aj na 2,5 hodiny. Do oleja dáme cukor a spravíme z neho karamel. Pridáme nakrájanú cibuľku a orestujeme. Na to hodíme kapustu a podlejem vodou. Osolíme okorenime, dáme drevnú rascu a 1 bobkový list .Dusíme do mäkka a na koniec dáme pol dc octu.
Knedľa:
1 kg polohrubej múky
600 ml mlieka
1 vajce
Lyžička soli
Droždie
2 dl oleja
Lyžička cukru
Postup:
Do múky rozdrobíme droždie, pridáme cukor, soľ, vajíčko, olej a zalejeme mliekom. Vymiešame cesto. Následne necháme v teple vykysnúť Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a z každej spravíme bochník. Bochník hodíme do vriacej osolenej vody a varím asi 20 minút. Každá knedľa sa varí zvlášť.