Hlavné jedlo: Zemiaková makačka

Hlavné jedlo: Zemiaková makačka

Špenátové gnocchi s kuracím mäsom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto:
- Cca 1 kg zemiakov uvarených v šupke
- 250 g hladká múka
- 2 ks vaječné žĺtka
- 1 KL soľ

Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Potom si ich osolíme a okoreníme, pridáme žĺtky a hladkú múku. Rukami si z tohto vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto a vytvarujeme. Varíme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty.

Zdroj: TV JOJ

Omáčka:
- 1 balenie baby špenát čerstvý
- 1 ks cibuľa
- Čierne korenie
- Soľ
- Kuracie prsia
- 250 ml smotana na varenie
- tavený syr podľa chuti
- Parmezán strúhaný

Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky spolu s cibuľou. Mäso si osolíme a okoreníme a pridáme spolu s cibuľou na panvicu. Cibuľu a mäso si zľahka orestujeme. Medzitým si nakrájame baby špenát a pridáme rovno na panvicu. Chvíľu restujeme, potom pridáme smotanu, nastrúhaný syr a trochu taveného syra. Hotovú omáčku
nakoniec premiešame s gnocchi, aby sa nám nestalo, že sa gnocchi prilepia k sebe.

Tagy: Jedlo