Hlavné jedlo:  Prievidzská pochúťka

Hlavné jedlo: Prievidzská pochúťka

Zemiaková cuketová placka s bravčovým soté.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

cuketa

soľ

korenie

olej

múka

bravčové mäsko

bravčová masť,

cibuľa

cesnak

mrkva 

petržlen

hrášok

majoránka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na drobné kúsky a spolu so zeleninou ich dáme spolu na trochu oleja a masti spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Soté dochutíme a na posledné minúty pridáme hrášok. Cuketu nastrúhame a spolu s múkou a cesnakom, vyprážame ako zemiakové placky na oleji. Podávame čerstvé spolu so soté - na tanier sa dá cibuľa, zelená paprika ,paradajka a slanina. Pekáč sa vytrie bravčovou masťou a mäso sa pečie asi hodinu.

Tagy: Jedlo