Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
cukor kryštálový 60 gramov
kačacie prsia 600 gramov
korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
lekvár slivkový 120 gramov
maslo 1 polievková lyžica
med 1 polievková lyžica
soľ
víno červené suché 600 mililitrov
soľ
Postup:
Kačacie prsia umyjeme a nasolíme. Vložíme do rozpálenej suchej panvice kožou dolu, zakryjeme a 12 minút smažíme. Odokryjeme, otočíme a 6 minút opekáme z druhej strany. Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do pekáčika, podlejeme výpekom, zakryjeme a dáme na 10 minút do horúcej rúry krátko podusiť. Cukor kryštálový necháme skaramelizovať. Pridáme slivkový lekvár. Víno prilejeme, prisypeme korenie a pridáme med. Na malom plameni varíme cca 30 minút. Do uvarenej omáčky vmiešame kúsok masla. Omáčku nalejeme v primeranom množstve na tanier a vložíme do nej pokrájané porcie kačacích pŕs. Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.