Hlavné jedlo: Na posede pri obede

Hlavné jedlo: Na posede pri obede

Panenka z daniela s ňokmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Mäso:
1,5kg Panenka z daniela sousvide
Na potretie mäsa: korenie, soľ, arašidové maslo
Mleté pistácie, práškový špenát
100 g Fazuľové lusky
Cesnakové korenie
Soľ

Gnocchi:
350 g upečeného hokkaida
1 varený zemiak
115 g múky manitoba
115 g pšeničnej celozrnnej múky
1 vajce
1 malá lyžička soli

Štipka muškátového orechu
Maslo
Tymian

Zimná Omáčka:
100 g mrazených višní
2 lyžice trstinového cukru
1 lyžička demiglace
Štipka škorice
2 lyžice slivkového lekváru
2dcl vína červeného
Jalovec korenie
5 g horkej čokolády
1 dcl vývaru
plátok masla

Zdroj: TV JOJ

​Postup:
Mäso si ochutíme, soľou, korením a arašidovým maslom. Zavákuujeme a dáme variť na 58 stupňov asi na 2 hodiny. Medzitým si pripravíme gnocchi. Upečené hokkaido si rozmixujeme na kašu, pridáme pretlačený zemiak, múku, vajce, soľ a muškátový orech. Všetko premiešame a vytvarujeme malé guľky, do ktorých urobíme zárezy. Gnocchi varíme v osolenej vode asi 10 minút. Precedíme ich a potom ich sprudka opečieme na masle s tymiánom. Hotové mäso orestujeme na panvici a obalíme v mletých pistáciách, do ktorých pridáme trošku sušeného špenátu.

Omáčka:

Do panvice dáme variť višne a zasypeme cukrom. Restujeme a potom pridáme asi deci vína. Zredukujeme a pridáme demiglace a vývar. Pridáme jalovec, trošku škorice a slivkový lekvár. Nakoniec ešte pridáme trošku vína a kúsoček horkej čokolády. Odstavíme a primiešame plátok masla.

Tagy: Jedlo