Hlavné jedlo: Ďaleko na východe

Hlavné jedlo: Ďaleko na východe

Chicken tikka masala v tortile.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Marináda na mäso:

kuracie prsia

biely jogurt

zázvor

cesnak

mletá rasca

korenie masala

soľ

Omáčka:

olej

cibuľa

paradajky

zázvor

cesnak

mletá rasca

kurkuma

kari

škorica

kardanom

badian

bobkový list

smotana na šľahanie

paradajkový petlak

koriander

soľ

cukor

chilli

Zdroj: TV JOJ

Chlieb nán:

hladká múka

smotana na varenie

voda

soľ

sezamové semienka

maslo

Postup:

Najprv pripravte marinádu na mäso. Mäso nakrájajte na väčšie kúsky (približne 4 × 4 cm). V miske zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu s jogurtom a do tejto zmesi vložte mäso. Misku zabaľte do potravinovej fólie. Ideálne nechajte mäso marinovať cez noc, ale aspoň dve hodiny. Omáčka: Na lyžici rozpáleného oleja upražte dozlata jemne nasekanú cibuľu (trvá to asi 5 minút), potom pridajte zázvor, cesnak, mletú rímsku rasť, kurkumu a indické kari. Všetko nechajte spolu restovať asi 2 minúty. Potom pridajte na kocky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badyán, bobkový list, konzervu nakrájaných paradajok, smotanu a soľ. Voliteľne môžete pridať chilli papričku, ak chcete jedlo pikantné. Nechajte spolu variť asi 15 minút, potom ochutnajte a podľa chuti pridajte cukor a soľ. Nakoniec z omáčky vyberte bobkový list, kardamóm, badyán a škoricu. Mäso marinované v marináde uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Troubu predhrejte na 250 °C a mäso v nej pečte do mäkka asi 10 minút (počas pečenia ho kontrolujte, aby sa neprepeklo a zostalo šťavnaté). Hotové mäso pridajte do omáčky aj so šťavou, ktorá z mäsa vytiekla a nechajte spolu ešte dve minútky povariť.

Tagy: Jedlo