Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Marináda na mäso:
kuracie prsia
biely jogurt
zázvor
cesnak
mletá rasca
korenie masala
soľ
Omáčka:
olej
cibuľa
paradajky
zázvor
cesnak
mletá rasca
kurkuma
kari
škorica
kardanom
badian
bobkový list
smotana na šľahanie
paradajkový petlak
koriander
soľ
cukor
chilli
Chlieb nán:
hladká múka
smotana na varenie
voda
soľ
sezamové semienka
maslo
Postup:
Najprv pripravte marinádu na mäso. Mäso nakrájajte na väčšie kúsky (približne 4 × 4 cm). V miske zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu s jogurtom a do tejto zmesi vložte mäso. Misku zabaľte do potravinovej fólie. Ideálne nechajte mäso marinovať cez noc, ale aspoň dve hodiny. Omáčka: Na lyžici rozpáleného oleja upražte dozlata jemne nasekanú cibuľu (trvá to asi 5 minút), potom pridajte zázvor, cesnak, mletú rímsku rasť, kurkumu a indické kari. Všetko nechajte spolu restovať asi 2 minúty. Potom pridajte na kocky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badyán, bobkový list, konzervu nakrájaných paradajok, smotanu a soľ. Voliteľne môžete pridať chilli papričku, ak chcete jedlo pikantné. Nechajte spolu variť asi 15 minút, potom ochutnajte a podľa chuti pridajte cukor a soľ. Nakoniec z omáčky vyberte bobkový list, kardamóm, badyán a škoricu. Mäso marinované v marináde uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Troubu predhrejte na 250 °C a mäso v nej pečte do mäkka asi 10 minút (počas pečenia ho kontrolujte, aby sa neprepeklo a zostalo šťavnaté). Hotové mäso pridajte do omáčky aj so šťavou, ktorá z mäsa vytiekla a nechajte spolu ešte dve minútky povariť.