Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
2 lyžice extra panenský olivový olej
50 g cibule
30 g mrkva
35 g petržlen
35 g zeler
5 strúčikov cesnaku
400 g mleté mäso mix
100 % keramický mlynček s morskou soľou
keramický mlynček s korením 4 farieb
250 g lúpané sekané paradajky
50 g paradajkový pretlak
200 ml červené víno
3 ks bobkový list
5 guličiek čierne korenie
5 guličiek nové korenie
600 ml hovädzie/kurací vývar
bešamel
250 g cestoviny na lasagne
125 g parmezán
Postup:
V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) a cesnak. Keď sa restuje zelenina, do plátna zaviažeme divoké korenie (bobkový list, celé korenie a nové korenie). K orestovanej zelenine pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, kým sa nerozpadne na malé kúsky. Následne osolíme, okoreníme, ochutíme sekanými paradajkami a pretlakom a po chvíli podlejeme červeným vínom. Varíme, kým sa polovica vína neodparí. Potom pridáme balíček s divokým korením, podlejeme vývarom a varíme minimálne hodinu na miernom plameni pod pokrievkou. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou. Keď sa varí ragú, pripravíme si bešamel. Do zapekacej misy postupne nanášame bešamel, ragú, parmezán, suché cestoviny, bešamel, ragú, syr, cestoviny a tak ďalej, pokiaľ nespracujeme všetky suroviny. Ako poslednú vrstvu dávame vždy omáčky posypané syrom. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 ° C 45–50 minút. Upečené necháme odležať aspoň 20 minút pred porciovaním a podávame. Pokiaľ chceme jedlo ešte vylepšiť, servírujeme ideálne s paradajkovou omáčkou.