Hlavné jedlo: Nálet do stredomoria

Hlavné jedlo: Nálet do stredomoria

Talianske lasagne.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

2 lyžice extra panenský olivový olej

50 g cibule

30 g mrkva

35 g petržlen

35 g zeler

5 strúčikov cesnaku

400 g mleté mäso mix

100 % keramický mlynček s morskou soľou

keramický mlynček s korením 4 farieb

250 g lúpané sekané paradajky

50 g paradajkový pretlak

200 ml červené víno

3 ks bobkový list

5 guličiek čierne korenie

5 guličiek nové korenie

600 ml hovädzie/kurací vývar

bešamel

250 g cestoviny na lasagne

125 g parmezán

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) a cesnak. Keď sa restuje zelenina, do plátna zaviažeme divoké korenie (bobkový list, celé korenie a nové korenie). K orestovanej zelenine pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, kým sa nerozpadne na malé kúsky. Následne osolíme, okoreníme, ochutíme sekanými paradajkami a pretlakom a po chvíli podlejeme červeným vínom. Varíme, kým sa polovica vína neodparí. Potom pridáme balíček s divokým korením, podlejeme vývarom a varíme minimálne hodinu na miernom plameni pod pokrievkou. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou. Keď sa varí ragú, pripravíme si bešamel. Do zapekacej misy postupne nanášame bešamel, ragú, parmezán, suché cestoviny, bešamel, ragú, syr, cestoviny a tak ďalej, pokiaľ nespracujeme všetky suroviny. Ako poslednú vrstvu dávame vždy omáčky posypané syrom. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 ° C 45–50 minút. Upečené necháme odležať aspoň 20 minút pred porciovaním a podávame. Pokiaľ chceme jedlo ešte vylepšiť, servírujeme ideálne s paradajkovou omáčkou.

Tagy: Jedlo