Hlavné jedlo: Korunovačný klenot

Hlavné jedlo: Korunovačný klenot

Teľací steak s baby zemiakmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

4-5 teľacie kotlety

2-3 ČL rastlinný olej

3 šalotky

2 veľké mrkvy

6 strúčikov cesnaku

2 PL múky

1 PL hnedý cukor

1/4 šálky balzamikového octu

2 šálky šťavy z granátového jablka

1/2šálky hovädzieho vývaru

rozmarín

2 bobkové listy

1/2 lyžičky údenej papriky

1/2 lyžičky mletého kmínu

1/2 lyžičky mletého nového korenia

1/2 lyžičky červenej papriky

1/2 lyžičky kari

granátové jablko

soľ

mleté čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

Príprava:

Teľacie kotlety osolíme, okoreníme a prudko zatiahneme na panvici. Opečené kotlety preložíme na tanier. Do výpeku hodíme nadrobno nasekanú cibuľku a mrkvu, orestujeme. Na záver prihodíme nakrájaný cesnak. K zmesi prisypte múku a premiešajte, aby sa obalila. Nechajte túto zmes variť, kým sa múka nerozpustí a jemne nezhnedne, asi 1-2 minúty. Pridajte hnedý cukor, údenú papriku, rascu, nové korenie, červenú papriku a kari za stáleho miešania, aby sa úplne spojili. Korenie necháme pekne opekať, asi 1-2 minúty. Potom pridajte balzamikový ocot. Teľacie mäso vrátime k zelenine, Prilejte šťavu z granátového jablka a hovädzí vývar – kotlety by mali byť takmer úplne ponorené pod tekutinou. Do hrnca vložte vetvičky rozmarínu a bobkové listy - opatrne premiešajte, aby sa všetko spojilo. A dáme piecť do rúry. Keď je mäso upečené, odoberieme výpek a necháme ho zredukovať v hrnci na sporáku.

Tagy: Jedlo