Dezert : Mozog na kašu

Dezert: Mozog na kašu

Koláč s orechovým korpusom a vanilkovým krémom

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

5 ks bielka

4 ks žĺtka

6,5 PL práškový cukor

4,5 PL polohrubá múka

4,5 PL mleté vlašské orechy

2 PL voda

3 ČL olej

1,5 ČL prášok do pečiva

1,5 ČL vanilkový cukor

Vanilková aróma

Krémova vanilková naplň

200 ml plnotučného mlieka

Mango

Kakao na posypanie

Maslo a hladka múka na vymastenie a vysypanie formy

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

V miske alebo v robote vymiešame bielka so štipkou soli na hustú penu. Potom postupne primiešavame žĺtka, 4,5 PL cukru, olej, vodu, polohrubú múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a orechy. Preložíme do maslom vymastenej a hladkou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15-30 min. (podľa potreby a hrúbky cesta). Upečený korpus necháme vo forme vykadiť. Medzi tým si vymiešame krémovú naplň, 2 ČL cukru a 200 ml mlieka s trochou vanilkovej arómy do hustého krému. Mango si nakrájame podľa svojho vkusu (plátky/kocky). Na korpus nanesieme polovicu krému, navrstvíme nakrájané mango a naň nanesieme druhú polovicu krému a uhladíme. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním vyberiem z formy, nakrájame a podávame posypané kakaom.

Tagy: Dezert