Hlavné jedlo : Pepek na masle

Hlavné jedlo: Pepek na masle

Gnocchi s omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

300 g hladkej múky

1 vajce

Soľ

500 g morčacieho mäsa

500 ml smotana na šľahanie

150 ml mlieko

3 bal. syr v črievku 

tvrdý syr (eidam/parmezán)

2 strúčiky cesnaku

olej

soľ

mleté čierne korenie

kurkuma mletá

bazalka sušená

čerstvý špenát (bazalka/rukola)

strúhaný parmezán

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s múkou, potom pridáme vajce a soľ a všetko vyhnietime do hladka, aby sa nám cesto nelepilo. Na omúčenej doske si z cesta urobíme bochník. A postupne z každej časti cesta ušúľame šulec s cca 1,5 cm hrúbkou, nožíkom si ten šulec pokrájame na rovnaké kúsky aké máme radi cca na 2-3cm a ručne ešte ušúľame do oválneho tvaru. Môžeme ich po povrchu pritlačiť aj vidličkou, aby mali vrúbkovaný lem. Gnocchi dáme variť do vriacej osolenej vody až kým nevyplávajú na povrch.

Postup mäso:

Morčacie mäso pokrájame na malé kúsky. Na rozpálenom oleji osmažíme. Pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, kurkumu. Chvíľu posmažíme a keď je mäso už biele, prikryjeme pokrievkou a ešte chvíľu podusíme, aby zmäklo.

Postup omáčka:

Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme mlieko a varíme. Pridáme roztlačený strúčik cesnaku, soľ, korenie, kurkumu a sušenú bazalku. Keď už je zmes dostatočne zohriata pridáme nastrúhaný tvrdý syr a varíme až kým omáčka nezačne hustnúť. V prípade potreby ju vieme dodatočne zriediť mliekom, alebo zahustiť škrobom. Do hotovej syrovej omáčky môžeme nakrájať aj čerstvú bazalku/ špenát, ktoré omáčke dodajú chuť. Mäso pridáme k omáčke spolu s gnocchmi a poriadne premiešame, aby sa spojili chute. Servírujeme na tanier a vrch dozdobíme čerstvým špenátom/rukolou/bazalkou a parmezánom.

Tagy: Jedlo