Hlavné jedlo: Niečo, čo chce každý

Hlavné jedlo: Niečo, čo chce každý

Teľacie rezne, šalát.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Používajte teľacie stehno, ktoré sa krája krížom cez vlákna. Mäso nakrájajte na tenké plátky - rezné.

Obal:

Plátky mäsa obaľte v trojobale - múka, rozšľahané vajcia a strúhanka. Vajíčka neriedte mliekom.

Vyprážanie:

Vypražte na čistej bravčovej masti. Tenké rezne sa vyprážajú krátko na vyššej teplote, aby sa nevysušili ani veľmi nenapili tuku.

Zemiakový šalát

Suroviny: 

1 kg zemiakov 

Soľ a mleté čierne korenie 

Nálev:

500 ml zeleninového vývaru (môže byť z kocky)

1 cibuľa

2 lyžice oleja 

1 lyžica plnotučnej horčice

1-2 lyžice octu 

Soľ a mleté čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

 Postup:

Uvarte zemiaky, nechajte ich mierne ochladnúť, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Kým sa zemiaky varia, pripravte nálev. Cibuľku pomaly restujte, pridajte soľ a korenie a horčicu. Pridajte ocot, podľa potreby môžete aj lyžicu cukru. Podlejte vývarom, nakoniec prilejte trocha oleja. Uveďte do varu a vypnite. Nechajte nálev mierne vychladnúť. K vlažným zemiakom prilejte nálev, ale nedajte ho všetok. Premiešajte a šalát nechajte v chlade niekoľko hodín postáť. Podľa potreby doň pridajte ďalší nálev, ale nie toľko, aby zemiaky “plávali”.

Tagy: Jedlo