Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Používajte teľacie stehno, ktoré sa krája krížom cez vlákna. Mäso nakrájajte na tenké plátky - rezné.
Obal:
Plátky mäsa obaľte v trojobale - múka, rozšľahané vajcia a strúhanka. Vajíčka neriedte mliekom.
Vyprážanie:
Vypražte na čistej bravčovej masti. Tenké rezne sa vyprážajú krátko na vyššej teplote, aby sa nevysušili ani veľmi nenapili tuku.
Zemiakový šalát
Suroviny:
1 kg zemiakov
Soľ a mleté čierne korenie
Nálev:
500 ml zeleninového vývaru (môže byť z kocky)
1 cibuľa
2 lyžice oleja
1 lyžica plnotučnej horčice
1-2 lyžice octu
Soľ a mleté čierne korenie
Postup:
Uvarte zemiaky, nechajte ich mierne ochladnúť, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Kým sa zemiaky varia, pripravte nálev. Cibuľku pomaly restujte, pridajte soľ a korenie a horčicu. Pridajte ocot, podľa potreby môžete aj lyžicu cukru. Podlejte vývarom, nakoniec prilejte trocha oleja. Uveďte do varu a vypnite. Nechajte nálev mierne vychladnúť. K vlažným zemiakom prilejte nálev, ale nedajte ho všetok. Premiešajte a šalát nechajte v chlade niekoľko hodín postáť. Podľa potreby doň pridajte ďalší nálev, ale nie toľko, aby zemiaky “plávali”.