Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčová panenka
Lístkové cesto
Plátky slaniny
špenát
Soľ
Korenie
Žĺtok
Balík hrášku
Maslo
Smotana na šľahanie
Postup:
Panenku si očistíme, okoreníme a osolíme a necháme na panvici zatiahnuť , zatiaľ si nachystáme lístkové cesto na ktoré uložíme plátky slaniny a špenát, po zatiahnutí panenky ju položíme na špenát a lístkové cesto a zatočíme. Vložíme do rozohriatej rúry na 200 stupňov a na cca 17 minút. Hráškové pyré robíme tak, že si dáme zovrieť vodu, po zovretí nasypeme balíček hrášku (500 g cca) a varíme. Po cca 10 minútach zlejeme vodu a necháme iba trošku na spodku. Pridáme maslo a málinko smotany na šľahanie a mixujeme. Smotanu pridávame podľa toho, aké husté pyré chceme. Po vytiahnutí masa z trúby pozrieme žĺtkom a necháme odstáť dve až tri minútky. Narežeme na plátky. A môžeme podávať.