Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
terina:
kačacie prsia 2 ks
hrozienka 25 g
sušené brusnice 25 g
vajce 1 ks
morčacie prsia 70 g
smotana 2 dcl
soľ pp
rillet zo stehien
stehná 2ks
cesnak 1hl.
tymian a rozmarín pp
soľ
nové korenie, bobkový list, čierne korenie 5 g
kačacia masť na konfitovanie
kyslá smotana 50g
maslo 20 g
jarná cibuľa 1 ks
pažítka pp
výpek zo stehien pp
hladká múka, vajce a strúhanka na obaľovanie
olej na vysmážanie
smrčky 200 g
foie grass 180 g
fáš z kačacím pŕs
lieskovce očistené 400 g
smotana 33 % 1dcl
demi glace z kačacích trupov 1,5 dcl
citrónová tráva 100 g
maslo 50 g
mikro bylinky z Beladíc pp
Postup:
Celú kačku si vykostíme, Prsia orežeme a odrežeme všetky šľachy a kožu. Z 1 prsa si spravíme 3 kúsky prsa. Z orezu a morčacích pŕs, vajca, smotany si pripravíme faš ktorú rozdelíme na 1/2. Do prvej 1/2 pridáme nasekané hrozienka a brusnice a premiešame. Formu na prsia vytrieme trochou fáše a vyskladáme do nej prsia, ktoré sa marinovali v 6 % soľnom laku 30 minút. Vložíme do sous vide na 57 °C 40 minút. Pred servisom opečieme. Stehná vložíme do masti, pridáme cesnak, bylinky, koreniny, soľ. Konfitujeme 90 °C cca 2 hodiny. Hotové stehná oberieme od kosti a posekáme nadrobno. Do zmesi pridáme kyslú smotanu, maslo, výpek zo stehien, nasekanú pažítku a jarnú cibuľku. Zmes rozdelíme na rovnaké guličky, obalíme v trojobale a vysmažíme. Kačaciu kožu si pomelieme a vypražíme na chrumkavé škvarky, ktoré osušíme, osolíme a posekáme po vychladnutí. Do druhej 1/2 fáše pridáme foie grass a naplníme smrčky. Pečieme na 180 °C cca 3 minúty. Očistené lieskovce dáme na plech a pečieme na sucho do zlatista. Po upečení rozmixujeme zo smotanou a dolejeme horúcu vodu na správnu konzistenciu. Citrónovú trávu si nasekáme nadrobno pridáme demi glace a necháme pomaly variť a infúzovať. Poprípade môžem zriediť zeleninovým vývarom. Pred servisom zašľaháme maslo.