Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
700 g mrkva zväzok
nastrúhaná 40 g
kurkuma čerstvá brunoa
40 g citrónová tráva
50 g žltá kari pasta
15 g trstinový cukor
fresh z 2 pomarančov 800 g
vývar 1 l
kokosové mlieko
30 g citrónová šťava
30 g fisch sauce
soľ podľa chuti
Postup:
Citrónovú travu a kurkumu a trstinový cukor si zohrejte na prepustenom masle, pridajte kari pastu, prehrejte, pridajte nastrúhanu mrkvu, zľahka orestujte, zalejte pomarančovým freshom a nechajte odpariť, zalejte vývarom, dochuťte jemne soľou a nechajte variť. Po zmäknutí pridajte kokosové mlieko, prevarte a dochuťte citrónovou šťavou a fisch sauce-om. Mixujte v termomixe a prepasírujte cez jemné sitko
Trikolor baby mrkva:
Varíme v sou vide 80 st. cca 1,5 h v prepustenom masle, s rozbitou citrónovou trávou, soľ a maldon. Každú farbu varíme zvlašť. Zohrievame vo vývare, zaglazujeme studeným maslom (GLAZAŠ).
Ingrediencie:
Arašídová salsa
100 g arašidy nesolene nepražené
50 g šalotka
Pomarančová kôra z 3 pomarančov
3 x chilli bez semiačok brunoa
2 PL sójová omáčka
2 PL mirin
3 PL citrónová šťava
Postup:
Arašídy rozbite v maždiari na hrubo, pridajte šalotku a chilli nakrájanú na brunoa, nastrúhaj tena mikropilery pomarančovú kôru.Takto pripravenú zmes zalejeme rozohriatym olejom, cca 160 stupňov, premiešame a dochutíme sojovkou, mirinom a citronovou šťavou.
Zelený olej
Ingrediencie:
500 g olej
50 g petržlenová vňať
listy zblanširované
200 g mrkvová vňať
Postup:
Zohrejte olej na 85 stupňov v termomixe a pridajte zblanširovaný petržlen a mixujte 4 minúty. Preceďte cez gázu a zašokujte ľadom.
Zázvorovo-mrkvová pena:
Ingrediencie:
500 g zázvorové pivo (ďumbierové)
100 g mrkvový prach
5 g lecitýn
Postup:
Spojte a vyšlahajte ponorným mixerom.
Gárnisch
Kapucínka Mrkvove výhonky
Mrkvové chipsy trikolor
Mrkvový prac