Predjedlo:  Textúra mrkvy

Predjedlo: Textúra mrkvy

Mrkvový veloute.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

700 g mrkva zväzok

nastrúhaná 40 g

kurkuma čerstvá brunoa

40 g citrónová tráva

50 g žltá kari pasta

15 g trstinový cukor

fresh z 2 pomarančov 800 g

vývar 1 l

kokosové mlieko

30 g citrónová šťava

30 g fisch sauce

soľ podľa chuti

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Citrónovú travu a kurkumu a trstinový cukor si zohrejte na prepustenom masle, pridajte kari pastu, prehrejte, pridajte nastrúhanu mrkvu, zľahka orestujte, zalejte pomarančovým freshom a nechajte odpariť, zalejte vývarom, dochuťte jemne soľou a nechajte variť. Po zmäknutí pridajte kokosové mlieko, prevarte a dochuťte citrónovou šťavou a fisch sauce-om. Mixujte v termomixe a prepasírujte cez jemné sitko

Trikolor baby mrkva: 

Varíme v sou vide 80 st. cca 1,5 h v prepustenom masle, s rozbitou citrónovou trávou, soľ a maldon. Každú farbu varíme zvlašť. Zohrievame vo vývare, zaglazujeme studeným maslom (GLAZAŠ).

Ingrediencie:

Arašídová salsa

100 g arašidy nesolene nepražené

50 g šalotka

Pomarančová kôra z 3 pomarančov

3 x chilli bez semiačok brunoa

2 PL sójová omáčka

2 PL mirin

3 PL citrónová šťava

Postup:

Arašídy rozbite v maždiari na hrubo, pridajte šalotku a chilli nakrájanú na brunoa, nastrúhaj tena mikropilery pomarančovú kôru.Takto pripravenú zmes zalejeme rozohriatym olejom, cca 160 stupňov, premiešame a dochutíme sojovkou, mirinom a citronovou šťavou.

Zelený olej

Ingrediencie:

500 g olej

50 g petržlenová vňať

listy zblanširované

200 g mrkvová vňať

Postup:

Zohrejte olej na 85 stupňov v termomixe a pridajte zblanširovaný petržlen a mixujte 4 minúty. Preceďte cez gázu a zašokujte ľadom.

Zázvorovo-mrkvová pena:

Ingrediencie:

500 g zázvorové pivo (ďumbierové)

100 g mrkvový prach

5 g lecitýn

Postup:

Spojte a vyšlahajte ponorným mixerom.

Gárnisch

Kapucínka Mrkvove výhonky

Mrkvové chipsy trikolor

Mrkvový prac

Tagy: Predjedlo