Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Pre kačacie prsia:
4 kačacie prsia (cca 200-250 g každé)
Soľ a čierne korenie podľa chuti
2 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
Čerstvá rozmarínová vňať (alebo iné bylinky podľa chuti)
Pre kapustu:
1 hlávka kapusty
2 lyžice masla
1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
2 jablká, nakrájané na kocky
2 lyžice octu
1 lyžica cukru
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Pre knedle:
300 g hladkej múky
2 vajcia
150 ml mlieka
50 g masla
Soľ a muškátový oriešok podľa chuti
Postup:
Príprava kačacích pŕs:
Kačacie prsia osušte papierovou utierkou a očistite od prípadných zvyškov pečene. Otrieť ich soľou, korením a nasekaným cesnakom. Položte na plech na pečenie a položte na ne kúsok rozmarínu. Predhrejte rúru na 180°C. Pečte kačacie prsia v rúre asi 20-25 minút alebo kým nebudú vnútri dobre prepečené a vonkajšia strana získá jemne zlatistú farbu.
Príprava kapusty:
Kapustu nakrájajte na tenké prúžky. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu, kým nebude sklovitá. Pridajte nakrájané jablká a kapustu a miešajte asi 5 minút. Pridajte ocot, cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti. Zakryte panvicu a nechajte dusiť asi 20-25 minút, kým kapusta nezmäkne.
Príprava knedlí:
V miske zmiešajte múku, vajcia, mlieko, roztopené maslo, soľ a muškátový oriešok, kým nezískate hladké cesto. Cesto nechajte odpočívať asi 20-30 minút. Z cesta vytvorte valček a nakrájajte ho na rovnaké kúsky. Každý kúsok tvarujte do guľôčky. Dokončenie knedlí: Varte osolenú vodu v hrnci. Položte knedle do vriacej vody a varte ich asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch.