Hlavné jedlo: Lietam aj v zime

Hlavné jedlo: Lietam aj v zime

Pečené kačacie prsia, kapusta knedľa.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Pre kačacie prsia:

4 kačacie prsia (cca 200-250 g každé)
Soľ a čierne korenie podľa chuti

2 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
Čerstvá rozmarínová vňať (alebo iné bylinky podľa chuti)

Pre kapustu:

1 hlávka kapusty
2 lyžice masla
1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
2 jablká, nakrájané na kocky
2 lyžice octu
1 lyžica cukru
Soľ a čierne korenie podľa chuti

Pre knedle:

300 g hladkej múky
2 vajcia
150 ml mlieka
50 g masla
Soľ a muškátový oriešok podľa chuti

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava kačacích pŕs:

Kačacie prsia osušte papierovou utierkou a očistite od prípadných zvyškov pečene. Otrieť ich soľou, korením a nasekaným cesnakom. Položte na plech na pečenie a položte na ne kúsok rozmarínu. Predhrejte rúru na 180°C. Pečte kačacie prsia v rúre asi 20-25 minút alebo kým nebudú vnútri dobre prepečené a vonkajšia strana získá jemne zlatistú farbu.

Príprava kapusty:

Kapustu nakrájajte na tenké prúžky. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu, kým nebude sklovitá. Pridajte nakrájané jablká a kapustu a miešajte asi 5 minút. Pridajte ocot, cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti. Zakryte panvicu a nechajte dusiť asi 20-25 minút, kým kapusta nezmäkne.

Príprava knedlí:

V miske zmiešajte múku, vajcia, mlieko, roztopené maslo, soľ a muškátový oriešok, kým nezískate hladké cesto. Cesto nechajte odpočívať asi 20-30 minút. Z cesta vytvorte valček a nakrájajte ho na rovnaké kúsky. Každý kúsok tvarujte do guľôčky. Dokončenie knedlí: Varte osolenú vodu v hrnci. Položte knedle do vriacej vody a varte ich asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch.

Tagy: Jedlo