Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
mrkva
zeler
petržlen
mäsko
koreniny
olej
hladká múka
cibuľa
bobkový list
cesnak
tymian
zemiaky
smotana na šľahanie
vínko
Postup:
Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji - mäso odložíme. Mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mkrvu, petržlen a zeler. Za občasného miešania restujeme 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak, cesnak, bobkový list, tymian a krátko spolu orestujeme. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Pridáme opečené mäso a podlejeme vývarom. Mäso má byť ponorené len asi do ¾. Prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Hotové mäso vyberieme, omáčku precedíme a zeleninu len veľmi jemne prepasírujeme do omáčky. Mäso vložíme späť do omáčky a prehrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.