Hlavné jedlo: Už ťa nekopne

Hlavné jedlo: Už ťa nekopne

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

mrkva

zeler

petržlen

mäsko

koreniny

olej 

hladká múka 

cibuľa 

bobkový list

cesnak 

tymian 

zemiaky

smotana na šľahanie 

vínko 

Postup:

Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji - mäso odložíme. Mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mkrvu, petržlen a zeler. Za občasného miešania restujeme 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak, cesnak, bobkový list, tymian a krátko spolu orestujeme. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Pridáme opečené mäso a podlejeme vývarom. Mäso má byť ponorené len asi do ¾. Prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Hotové mäso vyberieme, omáčku precedíme a zeleninu len veľmi jemne prepasírujeme do omáčky. Mäso vložíme späť do omáčky a prehrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.

Tagy: Jedlo