Slnečné lúče a morská voda sú zabijaci zdravých vlasov: Ako predísť ich zničeniu?

Zatiaľ čo si užívame zaslúženú letnú dovolenku, naše vlasy trpia!

Prudké slnečné lúče, morská voda, chlórová voda z bazénov, neznesiteľné horúčavy. Aj takto znie odvrátená stránka vytúženého leta, počas ktorého snáď najviac trpí naša pokožka a vlasy. Agresívne slnečné žiarenie má často za následok vysušené končeky, nepoddajný účes či vyblednutú farbu. Aby ste predišli ich fatálnemu zničeniu, treba sa o ne starať priebežne po celý rok: “Kvalitné stylingové produkty so špeciálnou UV ochranou,” sú nevyhnutnosťou aj podľa uznávaného slovenského hairstylistu Davida Gurského, ktorý bol hosťom v Dobrom ráne. Podľa Davida by sme si mali tiež dávať pozor najmä na kúpanie sa v mori. Morská soľ sa z vlasov vymýva naozaj obtiažne a potrebné sú k tomu len špeciálne šampóny, spreje či oleje. Odporúča sa preto kúpať sa minimálne s vlasmi v cope, nech prídu k čo najmenšiemu kontaktu so soľou. Užitočnými sú tiež staré recepty našich mám. Efektívnou je napríklad kombinácia vajíčka, olivového oleja, medu, či octu. Vajíčka sú pre vlasy najúčinnejším antioxidantom, olivový olej vlasy dokonale zregeneruje a ocot im dodá prirodzený lesk. S octom však veľmi opatrne. Neodporúča sa nanášať ho na farbené vlasy. Veľmi ľahko sa totiž môže stať, že farba jednoducho zoxiduje a vy sa zobudíte so zelenými vlasmi “a la morská víla”.

Počas horúcich dní nezabúdajte na klobúky a oplatí sa tiež minimálne jedenkrát týždenne nanášať na vlasy špeciálnu masku, ktorá vlasy po úmornom slnení sa dostatočne vyživý a zregeneruje korienky.

Aktuálne témy, špeciálni hudobní hostia, zaujímavé recepty, či užitočné rady na Vás čakajú každý pracovný deň od 6:45 v rannej show Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!