Večný problém dvoch kohútov: Pri ochutnávaní jedál si nevedia prísť ani na meno!

Kritika Hetešovcov a Bučkovcov nemá konca-kraja.

Máme za sebou posledný z duelov špeciálneho vydania Moja mama varí lepšie ako tvoja medzi HetešovcamiBučkovcami, z ktorého vzišli po napínavom boji koneční víťazi. Tentokrát mali opäť oveľa viac šťastia Bučkovci, oproti francúzskym zemiakom od Hetešovcov. S tými sa Jožko od začiatku trápil a pri ochutnávaní ich Bučkovci nenazvali inak, než „pučkance“, zrejme pre ich popučený vzhľad. U oboch rodín je už od začiatku povestný ich mimoriadne kritický postoj pri hodnotení jedál od súperov. Inak to nebolo ani v tomto diele. „Keby pochválili, ja by som sa iba čudoval,“ konštatoval Jožko.

Jeho mama Marta má však na všetko vlastné vysvetlenie a predsa našla aj určité pozitívum: „To by museli mať aspoň nejaké promile, aby pochválili. Ale to je v poriadku, my sme tiež nepochválili, keď nebolo čo. Pozitívne na tom bol len ten kompót, ale to nerobili oni, ale konzervárne.“ Otázne teda skutočne je to, či sa nedalo nájsť skutočne nič pozitívne na Jožkových francúzskych zemiakoch, i keď mama Anka si stojí za svojím. „Pozitívne tam boli len tie zemiaky predvarené a vajíčka uvarené. Šalát nebol umytý  - to v tom strese. My sme tiež občas zabudli na určitú hygienu niekedy. Keby sme boli veľmi hladný, tak to isto dáme,“ snažila sa nájsť niečo pozitívne aj Anka, hoci takmer bezúspešne. Voči Jožkovmu vareniu majú však Bučkovci predsa len rešpekt. „Jožko je vážny súper, každý sa snaží vyhrať. Snaží sa, ale nejako mu to nejde, spomalený je. On je skôr na spev, než na varenie,“ dodáva jeho protivník Tomáš, ktorý sa naučil po dvadsiatich rokoch variť aj vďaka nášmu špeciálu s Hetešovcami.

Pozrite si piatu epizódu špeciálu Moja mama varí lepšie ako tvoja medzi Bučkovcami a Hetešovcami v našom archíve úplne zadarmo!