Navliecť sa do kroja je hotová veda: Takto doň obliekali Helenu Krajčiovú!

70 sukien mala. Nakrúcanie seriálu je veľkým zážitkom aj pre hercov. Obzvlášť, keď si môžu vyskúšať kostýmy, aké bežne nenosia. Herečka Helena Krajčiová si mohla vyskúšať, aké je to byť oblečená v krásnom ľudovom kroji, ktorý jej padol ako uliaty.

Tento týždeň sa toho v seriáli Nový život udialo skutočne veľa. Okrem toho, že sa Tomáš s Martinou museli nedobrovoľne rozísť, aj v živote Lucie nastal veľký posun. Vydala sa totiž za svojho rakúskeho priateľa Evalda. A hoci si najprv myslela, že robí správnu vec, keďže s ním čaká aj spoločné dieťa, napokon celú svadbu trpko oľutovala. Prišla totiž na to, že Evald si ju chcel zobrať za ženu len zo zištných dôvodov. Napriek tomu to však bola krásna svadba, pretože všetci boli odetí do tradičných ľudových krojov.

​ Z toho sa teda pochopiteľne tešili aj samotní herci, vrátane Luciinej predstaviteľky, herečky Heleny Krajčiovej. "Mala som veľmi pekný kroj. Bol to systém '70 sukien mala', pekne ma do toho obliekali, zavinovali, šnurovali a zdobili. Som rada, že sme použili autentický kroj," spomína si Krajčiová na príjemné nakrúcanie svadby. "To bola iná paráda, keď sa oni do toho šnurovali. Bol to, samozrejme, sviatočný kroj. Nenosili to bežne. Som rada, že som si to vyskúšala. Dve baby ma do toho dávali. Mali sme to asi za nejakých 10 minút. Museli však vedieť, ako na to. Tam sa cez seba prekladajú rôzne veci. Mali sme jednu skúšku na to, aby sme si to vyskúšali obliecť a vyzliecť, a potom sme to už pekne obliekli," prezradila herečka, ktorá si z tohto netradičného prezliekania urobila aj časozberné video. To si môžete pozrieť nižšie: 

https://www.instagram.com/p/B4NgXHpns4u/

Sledujte seriál Nový život od utorka do štvrtka o 20:35 na JOJke!