Začali sme vyrábať druhú sériu Nového života: Aha, ako to vyzeralo na prvom nakrúcaní!

V pondelok ráno sa herci aj štáb z obľúbeného seriálu po dlhých troch mesiacoch konečne vrátili do práce. Šťastie, radosť a nadšenie sa na pľaci dali doslova krájať a všetci sa zhodli na jednom – Nový život im nesmierne chýbal!

Nakrúcanie druhej série divácky mimoriadne obľúbeného seriálu Nový život prekazila pandémia. Keďže sa však situácia zlepšila, herci a štáb sa konečne po troch mesiacoch mohli vrátiť na pľac. Výroba sa obnovila v pondelok ráno a celá prebiehala za prísnych bezpečnostných opatrení. Každý, kto prišiel na nakrúcanie, musel povinne absolvovať test na COVID-19. Pri vstupe sa merala telesná teplota, štáb mal na tvárach povinne rúška a všade boli prítomné aj stojany s dezinfekciou na ruky. Tieto opatrenia však nikomu neskazili radosť z návratu do práce. Práve naopak. Nadšenie sa dalo krájať! „Pre mňa to bolo až dojemné, by som povedala, pretože som sa tešila ako na nejaký výlet. Alebo ako malé dieťa na nový zážitok. A naozaj, keď som uvidela všetkých týchto ľudí, tak ma to veľmi potešilo, že sme tu všetci opäť, zdraví a môžeme robiť to, čo milujeme,“ nadchýnala sa Barbora Švidraňová.

Z návratu na pľac sa tešil aj Tony Porucha, ktorý v seriáli stvárňuje záletníka Mira. „Ja to mám dokonca dlhšie ako tri mesiace, pretože ja som skončil natáčanie trošku skôr. Teším sa. S Dáškou sme sa celkovo tešili, nech to už začne konečne, lebo sme už mali ísť znova natáčať a vtedy začala karanténa. Už sme boli nastavení a zase to padlo. Teraz to už konečne začína. Ale, samozrejme, mám aj trochu stresu,“ skonštatoval. Na návrat do práce sa tešila aj Barbora Ďurovčíková, ktorej sa od posledných nakrúcaní pred koronou tak trochu zmenila rodinná situácia. Na pondelkové nakrúcanie už prišla takpovediac dva v jednom. S manželom totiž čakajú ich prvé bábätko. „Tešila som sa, lebo je tu dobrá partia hlavne. Režisér, produkcia, všetko je to tu v dobrej atmosfére vždy, takže som sa tešila. A tešila som sa aj preto, že stihnem ešte niečo odtočiť, keďže som v očakávaní,“ priznala s úsmevom budúca mamička.

​Slovami radosti však nešetrili ani samotní tvorcovia seriálu. „Za tie tri mesiace počas karantény a korony sme všetci sedeli doma. Nás, scenáristov, to zase až tak neovplyvnilo, lebo my sme písali ďalej. My sme nestopli písanie, ale pre každého scenáristu je dôležité, keď niečo píše, aby to aj uzrelo svetlo sveta. Jedine vďaka výrobe a strižni človek vidí ten výsledok. Keď sme vlastne tri mesiace písali ako keby bez odozvy, tak je to také zvláštne. Ako keby sme to písali do šuflíka. Takže, my sme všetci nadšení,“ povedala scenáristka Danica Hričová.Je to taký malý zázrak, že sme sa tu stretli s kolegami, s kamarátmi. Tá energia, ktorú so sebou priniesli, je krásna,“ zhodnotil režisér Ján Novák.