Ukrajinskí herci zo seriálu Slovania bránia svoju vlasť: Spred kamier priamo na front!

Do obrany svojej vlasti, ktorá čelí vojnovému útoku, sa na Ukrajine zapojili tisícky mužov i žien bez ohľadu na to, akej práci sa venovali. Výnimkou nie sú ani tamojší herci či členovia štábu zo seriálu Slovania.

Namiesto scenárov držia v rukách zbrane. Reč je o ukrajinských hercoch, ktorí účinkovali vo výpravnom seriáli Slovania. Vojna, ktorá sa na Ukrajine začala 24. februára, pochopiteľne zasiahla aj do ich životov. Nič už nie je také, aké bolo pred týmto dátumom a tak sa umelci i členovia štábu rozhodli vlastoručne brániť svoju vlasť. Či už v armáde, alebo v domobrane. „Jedinému jednému som sa nedovolal a dúfame, že žije. Ale všetci sú v zbroji, všetci sú v nasadení. Jeden jediný je pracovne v Čechách a jedna jediná je pracovne v Poľsku. Ešte aj ten Saša Mavric, čo je po šesťdesiatke už dávno, môj veľmi dobrý priateľ...jediné čo mi povedal, že mu chýba koňak, ktorý sme spolu mali radi. Neprijali ho do armády, ale je v Ľvove v nasadení v domobrane. Čiže, tak isto má automat,“ povedal herec Dušan Cinkota, ktorý v Slovanoch hral hlavného žreca Čarada.

Zdroj: TV JOJ

​Za dlhé týždne, počas ktorých sa seriál nakrúcal, sa slovenskí herci i štáb spriatelili s tamojšími ľuďmi a v pravidelnom kontakte ostali aj po skončení nakrúcania. Spomínaný herec Oleksandr Mavric stvárňoval Bohdana - starešinu Veľkého stola. Seriál Slovania sa nakrúcal na Ukrajine, v Žytomyrskej oblasti, ktorá už niekoľko dní čelí bombardovaniu či ostreľovaniu zo strany ruskej armády.

Tagy: Slovania