O čom vlastne bude nový komediálny seriál Uhorčík? TOTO ste ešte na Slovensku nevideli!

Uhorčík je komediálny seriál, no je úplne iný než čokoľvek, čo ste kedy videli. Nie je to spôsobené len zbojníckou tematikou či nádhernou slovenskou prírodou, v ktorej sa nakrúcal. Je za tým omnoho viac!

Na obrazovky televízie JOJ sa už onedlho dostane pripravovaný komediálny seriál Uhorčík. Je to ľahká a oddychová paródia inšpirovaná zbojníckymi výčinmi Jánošíkovskej družiny. Nápad prísť s takýmto typom seriálu mal herec René Štúr, ktorého diváci JOJky poznajú z viacerých projektov.Ja som si postavu Uhorčíka zahral v divadle a ten monológ mal veľký úspech. Tak som to chcel natočiť. Tento projekt je zaujímavý aj tým, že tuto sme všetko kamaráti a priatelia,“ začal svoje rozprávanie René, ktorý v seriáli stvárňuje Uhorčíka. Okrem toho mal pod palcom aj písanie scenárov, na ktorých pracoval spolu s režisérom Michalom Židzíkom.

Na výnimočnú zbojnícku tematiku seriálu sa viaže hneď niekoľko ďalších špecifík. Aby bol Uhorčík naozaj autentický, nechýbajú v ňom nádherné a výpravné kostýmy či masky. Drvivá väčšina obrazov sa nakrúcala na viacerých miestach v krásnej slovenskej prírode. Tvorcovia a herci to však práve kvôli tomu rozhodne nemali jednoduché. Všetko je to tímová práca. Máme výborných maskérov, kostymérov… veľa ľudí, ktorí sa na tom podieľajú, za čo im veľmi pekne ďakujem. Lebo tie podmienky neboli jednoduché, čo sa týka toho natáčania. Robili sme veľa hodín na pľaci, mali sme nočné nakrúcania, počasie nám veľakrát nevyšlo. Bol plný pľac ľudí, okolo 50 ľudí, začalo pršať a nemohli sme natočiť nič. Má to svoje úskalia, ale je to krásna robota, v dobrom kolektíve, dobrí ľudia, takže, sa aj bavíme,“ vysvetlil Štúr.

V seriáli sú do deja výrazne zakomponované prvky folklóru. Seriál má ambíciu zastupovať viaceré regióny, o čom svedčí rôznorodosť ľudových krojov. Uhorčík je totiž určený pre všetkých Slovákov. Minulosť a súčasnosť sú v seriáli prepojené prostredníctvom satirických gagov, vďaka ktorým si každý z nás vie uvedomiť ako ľudia vnímali život kedysi a ako to je dnes. Okrem skvelých hereckých výkonov sa však v Uhorčíkovi môžete tešiť aj na množstvo výbornej hudby. Že sa rozhodne máte na čo tešiť, dokazuje aj titulná skladba s rovnomenným názvom Uhorčík od úspešnej kapely Heľenine oči. Bude tam veľa pesničiek, sú tam aj recepty, sú tam aj muzikálové čísla. Snažili sme sa to urobiť trochu inak, aby si aj, dajme tomu, starší divák ulahodil. Je tam vidieť trošku z toho folklóru. I keď, aj to sme niekedy posunuli trošku do súčasnosti. Ale myslím si, že by to mohol byť krásny, oddychový, komediálny seriál,“ uzavrel René.