Dezert: Do žlta ladené, kam len oko dovidí...

Dezert: Do žlta ladené, kam len oko dovidí...

Mrkvový koláč s mascrpone.

Prirpavte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Polohruba múka
Prášok do pečiva
Mrkva
Vanilkovy cukor
Orechy vlašské - malý balík
Vajcia
Čokoláda na varenie
Orechy
Mascarpone
Sušené maliny
Lesné ovocie
Cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Koláč:

Do nádoby zmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, vajcia (môžeme urobiť sneh z bielok), orechy, cukor, mrkvu a olej. Vymiešame cesto a dáme na vymastený plech. Pečieme na 180 stupňoch po dobu 25 minút.

Mascarpone:

Mascarpone vymiešame s vychladenou šťavou z lesnej zmesi.

Lesná zmes:

Rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme lesné ovocie a necháme redukovať. Vychladnutú šťavu zmiešame s mascarpone, ostatné ovocie rozmixujeme a použijeme ako džem na koláč.

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli natrieme na alobal a necháme stuhnúť v chladničke. Používame ako dekoráciu.

Tagy: Dezert