Hlavné jedlo: Utorkový dlabanec

Hlavné jedlo: Utorkový dlabanec

Plnený vydlabaný zemiak a kurací steak.

Pripravte si u vás doma recept podľa Bez servítky!

Suroviny:

5 kusov veľkých zemiakov

5 kusov anglická slanina

2 jarné cibuľky

3 lyžice kyslej smotany

120 g tvrdý syr

2 Lyžice masla

Olivový olej

5 kusov kuracích pŕs

Soľ, korenie

Smotana na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zemiaky si umyjeme a dáme variť v šupke. Uvarený zemiak rozdelíme pozdĺžne na polovicu. Vnútro zemiaku vydlabeme do misky. Následne pridáme orestovanú slaninku, 2 lyžice kyslej smotany, trochu masla, zelenú časť jarnej cibuľky a nastrúhaný syr. A zmesou plníme zemiak po vrch. Dáme zapiecť na 175 stupňov približne na 20 min. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Opečieme na panvici krátko, aby sa mäso nevysušilo. Opečené prsia vyberieme a do výpeku dáme kúsok masla a smotanu na šľahanie.