Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
5 kusov veľkých zemiakov
5 kusov anglická slanina
2 jarné cibuľky
3 lyžice kyslej smotany
120 g tvrdý syr
2 Lyžice masla
Olivový olej
5 kusov kuracích pŕs
Soľ, korenie
Smotana na šľahanie
Postup:
Zemiaky si umyjeme a dáme variť v šupke. Uvarený zemiak rozdelíme pozdĺžne na polovicu. Vnútro zemiaku vydlabeme do misky. Následne pridáme orestovanú slaninku, 2 lyžice kyslej smotany, trochu masla, zelenú časť jarnej cibuľky a nastrúhaný syr. A zmesou plníme zemiak po vrch. Dáme zapiecť na 175 stupňov približne na 20 min. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Opečieme na panvici krátko, aby sa mäso nevysušilo. Opečené prsia vyberieme a do výpeku dáme kúsok masla a smotanu na šľahanie.