Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Cibuľa
Citrón
Panenka bravčová
Čierne korenie
Soľ
Mrkva
Zeler
Petržlen
Bujón zeleninový
Smotana na varenie
Knedľa
Šľahačka
Postup:
Osmažíme si cibuľku do zlatista, pridáme očistenú panenku, ktorú si okoreníme čiernym korením a soľou. Panenku necháme v celku, tak ju pridáme do hrnca na cibuľu, aby sa nám zatiahla necháme ju tam cca 20 min. Panenku následne vytiahneme a do hrnca, dáme na drobno nakrájanú zeleninu - mrkvu, zeler a petržlen. Podusíme, pridáme čierne korenie, soľ, bujón zeleninový a necháme dusiť cca 15 min. Potom pridáme naspäť panenku, ktorú položíme na zeleninu. Zalejeme vodou a necháme variť cca 50 min. Keď je uvarená panenka aj zelenina, panenku vytiahneme a nakrájame a zeleninu v hrnci vymixujeme. Do vymixovanej zmesi pridáme smotanu na varenie a stále mixujeme, aby nám omáčka zhustla. Podávame s knedľou.
Brusnicová omáčka:
Mrazené brusnice
Práškový cukor
Červené víno
Postup:
Do hrnca dáme mrzené brusnice, ktoré posypeme práškovým cukrom. Po približne 3 minútach pridáme malý pohárik vína. Necháme zovrieť a omáčka je hotová. Omáčku servírujeme priamo na panenku, na ktorú dáme kopček šľahačky, plátok citrónu a brusnicovú omáčku.