Hlavné jedlo: Na tortu to nepôjde

Hlavné jedlo: Na tortu to nepôjde

Sviečková s panenkou, knedľa a brusnicová omáčka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Cibuľa

Citrón

Panenka bravčová

Čierne korenie

Soľ

Mrkva

Zeler

Petržlen

Bujón zeleninový

Smotana na varenie

Knedľa

Šľahačka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Osmažíme si cibuľku do zlatista, pridáme očistenú panenku, ktorú si okoreníme čiernym korením a soľou. Panenku necháme v celku, tak ju pridáme do hrnca na cibuľu, aby sa nám zatiahla necháme ju tam cca 20 min. Panenku následne vytiahneme a do hrnca, dáme na drobno nakrájanú zeleninu - mrkvu, zeler a petržlen. Podusíme, pridáme čierne korenie, soľ, bujón zeleninový a necháme dusiť cca 15 min. Potom pridáme naspäť panenku, ktorú položíme na zeleninu. Zalejeme vodou a necháme variť cca 50 min. Keď je uvarená panenka aj zelenina, panenku vytiahneme a nakrájame a zeleninu v hrnci vymixujeme. Do vymixovanej zmesi pridáme smotanu na varenie a stále mixujeme, aby nám omáčka zhustla. Podávame s knedľou.

Brusnicová omáčka:

Mrazené brusnice

Práškový cukor

Červené víno

Postup: 

Do hrnca dáme mrzené brusnice, ktoré posypeme práškovým cukrom. Po približne 3 minútach pridáme malý pohárik vína. Necháme zovrieť a omáčka je hotová. Omáčku servírujeme priamo na panenku, na ktorú dáme kopček šľahačky, plátok citrónu a brusnicovú omáčku.

Tagy: Jedlo