Hlavné jedlo: Opitá grizka

Hlavné jedlo: Opitá grizka

Cviklové rizoto s opečeným steakovým mäsom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Arborio ryža (150 g)

biele víno

cvikla vo vlastnej šťave alebo čerstvá

rump steak

parmezán

slepačí vývar (1,5 l)

jedna cibuľa

soľ

korenie

maslo

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme ju na olivovom oleji a troške masla. Pridáme nepremytú ryžu Arborio a zľahka opražíme. V druhom hrnci si zatiaľ necháme zohriať vývar. Ryžu podlejeme bielym vínom a za stáleho miešania čakáme, kým sa víno odparí. Ryžu potom podlejeme troškou vývaru a miešame. Takto ryžu podlievame až kým nezmäkne. K už mäkkej ryži napokon pridáme nastrúhaný parmezán, kúsok masla a na jemno nastrúhanú cviklu. Poriadne premiešamem aby sa nám všetko spojilo a odstavíme zo sporáka. Na hotové rizoto naukladám čerstvú rukolu a tenké plátky hovädzieho mäska.

Hovädzí steak:

Rump steak je dôležité vybrať minimálne 2 hodiny pred prípravou, aby bol izbovej teploty. Panvicu si veľmi dobre rozohrejeme. Steak poriadne osolíme himalájskou soľou a okoreníme čiernym korením. Na panvicu pridáme kúsok bravčovej masti a položíme na ňu mäso. Opekáme ho po 3 minútky z jednej strany, následne zmiernime teplotu na polovicu a opekáme z druhej strany opäť 3 minúty. Pred podávaním steak pokrájame na tenké plátky.

Tagy: Jedlo