Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Arborio ryža (150 g)
biele víno
cvikla vo vlastnej šťave alebo čerstvá
rump steak
parmezán
slepačí vývar (1,5 l)
jedna cibuľa
soľ
korenie
maslo
Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme ju na olivovom oleji a troške masla. Pridáme nepremytú ryžu Arborio a zľahka opražíme. V druhom hrnci si zatiaľ necháme zohriať vývar. Ryžu podlejeme bielym vínom a za stáleho miešania čakáme, kým sa víno odparí. Ryžu potom podlejeme troškou vývaru a miešame. Takto ryžu podlievame až kým nezmäkne. K už mäkkej ryži napokon pridáme nastrúhaný parmezán, kúsok masla a na jemno nastrúhanú cviklu. Poriadne premiešamem aby sa nám všetko spojilo a odstavíme zo sporáka. Na hotové rizoto naukladám čerstvú rukolu a tenké plátky hovädzieho mäska.
Hovädzí steak:
Rump steak je dôležité vybrať minimálne 2 hodiny pred prípravou, aby bol izbovej teploty. Panvicu si veľmi dobre rozohrejeme. Steak poriadne osolíme himalájskou soľou a okoreníme čiernym korením. Na panvicu pridáme kúsok bravčovej masti a položíme na ňu mäso. Opekáme ho po 3 minútky z jednej strany, následne zmiernime teplotu na polovicu a opekáme z druhej strany opäť 3 minúty. Pred podávaním steak pokrájame na tenké plátky.