Hlavné jedlo: Som malý a nelietavý

Hlavné jedlo: Som malý a nelietavý

Perlička, špargľa, omáčka marsala, konfitovaný topinanbur, pyré zo spáleného topinanburu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Perlička 1 ks

Topinabur 800 g

Maslo 200 g

Olej 100 g

Marsala 100 ml

Šalotka 100 g

Cesnak 50 g

Špargľa 200 g

Smotana 33 percentná 100 ml

Bielka 50 g

Soľ/korenie

Ocot 50 g

Cukor 50 g

Kukuričné kura /stehná 200 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Perličku si vykostíme a vyklepeme osolíme a okoreníme . Kukuričné kura posekáme osolíme a okoreníme, pridáme bielka a nakrájanú zachladenú foie gras. Zelené časti z špargle odložíme bokom ostatné oškrábeme z povrchu škrabkou a následne zblanžírujeme v horúcej osolenej vode . Na vyklepaný plat mäsa nanesieme plnku a vložíme špargľu všetko zrolujeme do fólie. Takto pripravenú roládu uvaríme pomocou sous vide ale môžeme aj piecť. Topinabur očistíme a dáme konfitovať do oleja: pár vyberieme a ostatné necháme pripáliť z pripálených a masla pripravíme pyré. Na tenko nakrájane plátky topinabruru použijeme na chipsy. šalotku orestujeme na oleji kde opečieme aj prepeličie kosti nasledne pridamáme víno marsala vývar alebo vodu a necháme variť zredukovaním a pridaním masla vytvoríme omáčku: Zelené časti špargle naložíme do sladko kyslého nálevu z cukru octu a vody. Hotovú roládu opečieme do zlata na masle. 

Tagy: Jedlo