Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Perlička 1 ks
Topinabur 800 g
Maslo 200 g
Olej 100 g
Marsala 100 ml
Šalotka 100 g
Cesnak 50 g
Špargľa 200 g
Smotana 33 percentná 100 ml
Bielka 50 g
Soľ/korenie
Ocot 50 g
Cukor 50 g
Kukuričné kura /stehná 200 g
Postup:
Perličku si vykostíme a vyklepeme osolíme a okoreníme . Kukuričné kura posekáme osolíme a okoreníme, pridáme bielka a nakrájanú zachladenú foie gras. Zelené časti z špargle odložíme bokom ostatné oškrábeme z povrchu škrabkou a následne zblanžírujeme v horúcej osolenej vode . Na vyklepaný plat mäsa nanesieme plnku a vložíme špargľu všetko zrolujeme do fólie. Takto pripravenú roládu uvaríme pomocou sous vide ale môžeme aj piecť. Topinabur očistíme a dáme konfitovať do oleja: pár vyberieme a ostatné necháme pripáliť z pripálených a masla pripravíme pyré. Na tenko nakrájane plátky topinabruru použijeme na chipsy. šalotku orestujeme na oleji kde opečieme aj prepeličie kosti nasledne pridamáme víno marsala vývar alebo vodu a necháme variť zredukovaním a pridaním masla vytvoríme omáčku: Zelené časti špargle naložíme do sladko kyslého nálevu z cukru octu a vody. Hotovú roládu opečieme do zlata na masle.